Sendgrid inrichting

Vanaf versie 13.4 heeft AuditCase een Sendgrid koppeling. Dit artikel geeft in het kort aan welke stappen er nodig zijn voor de integratie in AuditCase.

Sendgrid account en inrichting

1. Vraag een account bij Sendgrid aan en log in. Valideer uw e-mail domein(en) volgende de instructies op de website: https://app.sendgrid.com/settings/sender_auth. Het is belangrijk om al uw maildomein op te nemen want anders wordt e-mail niet verstuurd uit AuditCase.

2. Pas in uw account de Timezone aan. Deze staat standaard onjuist ingericht voor bedrijven in Nederland.
https://app.sendgrid.com/account/details

3. Vul het ip adres van de AuditCase server in bij ip management. Dit zorgt voor extra beveiliging zodat alleen de AuditCase server e-mail mag versturen vanuit uw domein.

https://app.sendgrid.com/settings/access

4. Stel de webhook van AuditCase in. AuditCase ontvangt een signaal van SendGrid zodra er iets misgaat met het verzenden van een e-mail.

Ga naar mailsettings:

https://app.sendgrid.com/settings/mail_settings

Klik op 'Event Webhook'. Vul het formulier als volgt in:

Bij 'http POST url' moet de volgende url staan:

https://<uw auditcase url>/ac/api/webhook/sendgrid

Tip: Op dit punt is het raadzaam om +- 24 uur te wachten op integratie omdat het account nog niet werkt / geactiveerd is. Nieuwe Sendgrid accounts zijn niet direct te gebruiken.

AuditCase configuratie (technisch)

Op dit punt moet ChangetoComm de configuratie in AuditCase omzetten. Neem contact op met support@changetocomm.nl zodra u dit geregeld wilt hebben.

ACCONFIG*SENDGRID

omschrijving1 = "1"  (aan)   "0"  (uit)

omschrijving2 = "1"  (testmode aan)   "0"  (testmode uit)

Sendgrid Api key aanmaken en opnemen in AuditCase.

Ga naar api keys en maak een sleutel aan voor AuditCase. Deze sleutel heeft u in de volgende stap nodig.

https://app.sendgrid.com/settings/api_keys

Ga naar AuditCase en log in met een account beheerder rechten. Ga naar de beheer pagina.

Klik op configuratie en 'Sendgrid api key instellen'. Vul in het scherm daarna  de Api key in uit de stap hierboven.

De integratie is nu gereed.