Azure Active Directory app registratie proces

Inleiding

Om de Outlook 365 invoegtoepassing goed te laten werken is er een registratie nodig in de Azure Active Directory. Deze registratie geeft de invoegtoepassing toegang tot de Microsoft Graph Api. Met behulp van deze Api krijgt de invoegtoepassing toegang tot uw mailbox om e-mail te kunnen archiveren.

Azure Active Directory App registratie

1. Ga naar https://portal.azure.com en log in met een beheer account.
  2. Ga naar het menu en klik op 'Azure Active Directory'

3. Ga naar het menu en klik op 'App registrations'
  4. Klik op 'New registration'.

5. Vul het formulier in. Bij 'name' vult u 'AuditCase invoegtoepassing' in. Bij account type 'Single tenant'. Dit zorgt ervoor dat de App alleen door uw organisatie gebruikt kan worden. U kunt deze ook op 'Multi tenant' zetten als u meerdere domeinen heeft en/of inregelen support mogelijkheiden voor Change to Comm.

In het veld 'redirect uri' voert u de url van AuditCase in gevolgd met '/ac/api/outlook/outlook.html'.

Klik op 'Register'

6. Kopieer het 'client id' naar het klembord en sla het ergens op. Deze heeft u later nodig.

7. Klik (aan de rechterkant) op 'redirect URIs'

8. Vink 'Access tokens' en 'ID tokens' en klik op 'save'

9. Ga naar het menu en klik op 'api permissions'. In dit scherm geeft u aan welke toegang is toegestaan vanuit de AuditCase invoegtoepassing. Klik op 'Add a permission'

10. Klik op de knop 'Microsoft Graph' en vervolgens op 'Delegated permissions'. Scroll naar beneden naar categorie 'Mail'. Vink de permissions Mail.Read, Mail.Read.Shared, Mail.Write, Mail.Write.Shared aan. Klik op 'Add permissions'.

mceclip6.png  mceclip7.pngmceclip8.png

11. Klik vervolgens op 'Grant admin consent for xxxx'. Hiermee geeft de beheerder goedkeuring voor deze api registratie.

12. Registreer de 'client id' in AuditCase

Klik hier voor het artikel dat hier over gaat.