Uitfasering tabblad E-mail in AuditCase voor Exchange gebruikers (ook wel imap-koppeling genoemd)

Alweer bijna 2 jaar geleden hebben we voor het verwerken van e-mails naar AuditCase een add-in geïntroduceerd voor Exchange/Outlook en Office365. Deze add-in heeft diverse keren ook aanpassingen en uitbreidingen gekregen qua functionaliteit, zie:

https://changetocomm.zendesk.com/hc/nl/articles/115003798834-Inkomende-E-mail-verwerking-vanuit-Outlook

Tegelijkertijd hebben we in AuditCase ook nog een tabblad 'E-mail' waarin dezelfde e-mails getoond konden worden. Hiermee was het mogelijk om vanuit AuditCase e-mails te archiveren of te beantwoorden (dus feitelijk min of meer dezelfde functies die we nu in Outlook aanbieden).

Deze manier van werken kent echter een aantal nadelen zoals de snelheid van het inladen van alle e-mails, maar met name ook beveiligingstechnisch een aantal nadelen zoals het verplicht bijhouden van een Exchange wachtwoord in AuditCase. Dit sluit namelijk niet meer aan bij de manieren van SSO (Single-Sign-On) en twee-factor authenticatie die tegenwoordig veel toegepast worden.

Tot slot leidt het gebruik van dit tabblad mogelijkerwijs tot een blokkeringen bij Microsoft op termijn doordat mensen hun wachtwoord niet altijd op twee plekken bijhouden en toch geprobeerd wordt om dan in te loggen met verouderde wachtwoorden.

Wij zullen derhalve met ingang van 1 januari 2019 dit tabblad standaard uitschakelen bij alle klanten die gebruik maken van Office365.

Bij klanten die een eigen Exchange server draaien is ons advies om dit ook te doen, maar zullen we dan in overleg met u doorvoeren.