Google Chrome Update 77 vraagt iedere keer of het Office document geopend moet worden !

De laatste versie van Google Chrome vraagt iedere keer of het Word of Excel document geopend mag worden met Office.

Dit probleem is bekend bij Google, door zeer veel mensen aangemeld als onwenselijk:

https://support.google.com/chrome/thread/14194567?hl=en

Er is nog niet bekend of dit aangepast gaat worden.

Tot die tijd adviseren we om Chrome niet bij te werken naar versie 77 en versie 76 te gebruiken. Zolang u uw internet bestanden niet opschoond blijft het werken zoals voorheen.

Voor SYSTEEMBEHEERDERS... het is nog wel in te stellen handmatig:

1. Sluit Google Chrome

2. Open het bestand "Preferences" in de map:

C:\Users\<username>\AppData\Local\Google\Chrome\User Data\Default

N.B. <username> is de gebruikersnaam van de actieve gebruiker op deze pc.

3. Plak dit stukje in de regel onder de eerste {

"protocol_handler": {
"excluded_schemes": {
"ms-excel": false,
"ms-word": false
}
},

4. Sla het bestand op en start Google Chrome opnieuw en de vraag wordt niet meer gesteld.