Google Chrome Update 77 vraagt iedere keer of het Office document geopend moet worden !

De laatste versie van Google Chrome vraagt iedere keer of het Word of Excel document geopend mag worden met Office.

UPDATE:

Er zijn policy instellingen mogelijk om dit te ondervangen:

Chrome:  https://cloud.google.com/docs/chrome-enterprise/policies/?policy=ExternalProtocolDialogShowAlwaysOpenCheckbox

Voor Edge Beta: https://docs.microsoft.com/en-us/deployedge/microsoft-edge-policies#externalprotocoldialogshowalwaysopencheckbox

Handmatig op te lossen door:

Dit probleem is bekend bij Google, door zeer veel mensen aangemeld als onwenselijk:

https://support.google.com/chrome/thread/14194567?hl=en

Er is nog niet bekend of dit aangepast gaat worden.

Zolang u uw internet bestanden niet opschoond blijft het werken zoals voorheen.

Voor SYSTEEMBEHEERDERS... het is nog wel in te stellen handmatig:

1. Sluit Google Chrome

2. Open het bestand "Preferences" in de map:

C:\Users\<username>\AppData\Local\Google\Chrome\User Data\Default

N.B. <username> is de gebruikersnaam van de actieve gebruiker op deze pc.

3. Plak dit stukje in de regel onder de eerste {

"protocol_handler": {
"excluded_schemes": {
"ms-excel": false,
"ms-word": false
}
},

4. Sla het bestand op en start Google Chrome opnieuw en de vraag wordt niet meer gesteld.