Als ik een contactpersoon verwijder of ontkoppel in AuditCase ...

• Als ik een contactpersoon in AuditCase heb waarvoor de koppeling naar CaseWare Cloud aan staat, en ik zet die koppeling uit...
  • Of ik verwijder die contactpersoon in AuditCase...

Gebeurt dit dan ook in CaseWare Cloud?

AntwoordDat hangt af van uw versie van AuditCase.

Vanaf versie 9.3:

Vanaf AuditCase versie 9.3 wordt dit automatisch doorgevoerd naar CaseWare Cloud.

De rechten van de contactpersoon op de betreffende klant (entiteit) worden ingetrokken in CaseWare Cloud.

De contactpersoon zal hierdoor de bestanden van de klant niet meer kunnen inzien of wijzigen, en zal ook geen rechten meer krijgen op nieuw ingestuurde bestanden.

NB 1: deze verwerking gebeurt in een achtergrond proces wat periodiek uitgevoerd wordt, meestal elk half uur. Het kan dus max. een half uur duren voor het effect zichtbaar is in CaseWare Cloud.
Tot die tijd zal de contactpersoon bestaande bestanden, en ook nieuw ingestuurde bestanden nog kunnen zien en aanpassen in CaseWare Cloud.

NB 2: Als u een contactpersoon handmatig heeft aangemaakt in CaseWare Cloud zal AuditCase deze ook niet herkennen (tenzij ze hetzelfde e-mail adres hebben als in AuditCase).

Zie hiervoor dit artikel: Kan ik in CaseWare Cloud contactpersonen aanmaken?

Vóór versie 9.3:

Als u de CaseWare Cloud koppeling uitzet voor een contactpersoon in AuditCase, of de contactpersoon verwijdert in AuditCase, zal dit niet verwerkt worden naar CaseWare Cloud.

De contactpersoon zal dus nog steeds blijven bestaan in CaseWare Cloud.
De contactpersoon zal hierdoor ook automatisch toegang krijgen tot nieuw in te sturen bestanden van de klant!
Dit is meestal niet wenselijk. U kunt daarom het beste inloggen in CaseWare Cloud, en de rechten van de contactpersoon op die entiteit (klant) intrekken.

Eventueel kunt u de contactpersoon helemaal verwijderen in CaseWare Cloud.

Echter houdt u er rekening mee dat de contactpersoon ook aan andere entiteiten gekoppeld kan zijn (bijv. als hij tevens contactpersoon was en is voor andere klanten).
Het beste controleert u dit vooraf als u een contactpersoon wilt verwijderen.

In principe is verwijderen niet nodig: als een contactpersoon geen rechten meer heeft op enige entiteit (klant), blokkeert CaseWare Cloud automatisch de toegang tot CaseWare Cloud, zie onderstaande afbeelding.

Wij raden daarom aan om de rechten van de contactpersoon op de entiteit in te trekken, dit is afdoende en geeft minder kans op onbedoelde effecten.