Opschonen oude dossierstukken AVG

Klanten kunnen wel eens vragen om stukken ouder dan 7 jaar te verwijderen. In dit artikel bespreken we hoe dit het beste gedaan kan worden.

Oude stukken verwijderen

Het verwijderen van oude stukken bij een klant kan het makkelijkste door de klant te openen in AuditCase. In de dossier-tab kan er vervolgens op datum geklikt worden zodat het pijltje naar boven gaat wijzen. Datum.png

Nu staat het dossierstuk met de oudste datum bovenaan waardoor u gemakkelijk kunt beginnen met de oudere dossierstukken verwijderen. Dit kan gedaan worden door de vakjes voor de dossierstukken aan te vinken Blokje.png

Vervolgens kunt u klikken op de acties knop en vervolgens op verwijderen.

Klant vraagt opschonen 7 jaar

Wanneer het gaat om de laatste 7 jaar kunnen de stukken op deze manier gemakkelijk geselecteerd worden tot de datum binnen de afgelopen 7 jaar komt.

Bijvoorbeeld:

Vandaag is het 14-03-2018. De stukken van de afgelopen 7 jaar kunnen verwijderd worden door alles tot en met 14-03-2011 te selecteren en vervolgens te verwijderen. Omdat de oudste datum bovenaan staat hoeft er alleen in de gaten gehouden te worden wanneer de datum 14-03-2011 langs komt.

Tips voor een snelle werkwijze

Gebruik de Shift toets. Selecteer het bovenste vakje en scrol vervolgens naar beneden tot en met de datum dat u alle stukken verwijderd wilt hebben. Druk de Shift toets in en klik het onderste dossierstuk aan.

Alles tussen het eerste dossierstuk en het dossierstuk dat u als laatste heeft geselecteerd is nu aangevinkt.

Stapsgewijs met afbeeldingen

1. Zoek de klant op en klik op Datum zodat de oudste datum bovenaan komt te staan in het dossier.

2. Vink het vakje in het bovenste dossierstuk aan en scrol vervolgens tot de datum dat u alles wilt verwijderen.

3. Houd de Shift toets ingedrukt en vink het vakje aan voor het nieuwste stuk dat u wilt verwijderen

4. Als laatste stap dient er geklikt te worden op de 'Acties' knop aan de rechter kant en vervolgens op verwijderen.

Alle stukken die aangevinkt waren zijn nu verwijderd.

Voor meer informatie over de AVG en AuditCase kunt u terecht in het artikel:

Aanpassingen AuditCase ten behoeve van de AVG