KvK uittreksel ophalen en archiveren

Het is via een nieuwe actie vanaf versie 9.1 mogelijk om automatisch een KvK uittreksel op te halen.

Aanvragen KvK uittreksel

Het automatisch opvragen van een KvK uittreksel kan via de volgende manier.

1. Open de klantkaart (van een klant-bedrijf).

2. Vervolgens kunt u klikken op de 'Acties' knop en vervolgens op 'KvK uitreksel ophalen bij Company info'.

Deze actie is alleen toegankelijk voor medewerkers die tevens de klantkaart kunnen muteren.

Door bovenstaande stappen te volgen wordt het KvK uittreksel automatisch opgehaald.

Vervolgens wordt er een nieuw dossierstuk in het dossier opgenomen met het KvK uittreksel als bijlage. Automatisch krijgt dit dossierstuk het label "KvK uittreksel" waardoor het gemakkelijk terug te vinden is in het dossier.

Registratie op de klantkaart

Op de klantkaart wordt automatisch geregistreerd dat er een KvK uittreksel aanwezig is. Dit kunt u terug vinden op de klantkaart onder het tabblad 'Intern' > 'wwft'.

Het veld 'uittreksel KvK aanwezig' komt automatisch op 'Ja' te staan en het veld 'Datum uittreksel' wordt bijgewerkt met de datum waarop deze actie is uitgevoerd.

Voorkom dubbele aanvragen

Wanneer bovenstaande actie gestart wordt terwijl er al een uittreksel aanwezig is verschijnt er een geel tekstvlak met een uitroepteken. In dit tekstvlak staat dat er al een uittreksel is opgeslagen in het dossier met de datum van het uittreksel erbij. De gebruiker kan nu zelf bepalen of de actie geannuleerd dient te worden omdat het uittreksel nog recent genoeg is of niet.

Problemen met het ophalen

Wanneer er problemen zijn met het ophalen van het KvK uittreksel kunt u terecht in het artikel: Klantgegevens worden niet opgehaald door webservices.nl koppeling.