Actuele systeemeisen AuditCase

Browsers

Chrome
Firefox

Edge Chromium

De meeste functies worden in alle browsers ondersteund.

Edge Chromium is de nieuwste Edge browser die we adviseren als veel beter alternatief voor de oudere Edge browser. Safari en IE 11 worden niet ondersteund.

Toelichting IE 11: Internet Explorer was de laatste primaire versie van Internet Explorer. Deze versie blijft (nog wel) beveiligingsupdates en technische ondersteuning ontvangen maar dit is inmiddels een sterk verouderde browser. Wij raden daarom een recente versie van Chrome aan als browser en ondersteunen IE niet meer. In Windows 10 blijft IE wel nodig voor toegang tot de internetopties.

Office

Office 365

Er worden automatisch documenten aangemaakt met gegevens uit AuditCase. Deze bestanden worden standaard aangemaakt in het formaat (.docx of .xlsx)

De ondersteuning voor Microsoft Office 2013 is inmiddels gestaakt.

Voor klanten met Microsoft Office 2016 of 2019: in principe zijn dit technisch gezien vrijwel identieke versies als oudere Office 365 versies, maar bij Office 365 blijft u dus meelopen met updates.

Voor onze invoegtoepassing (add-in) geldt dat de huidige versie versie werkt met Office 2016 en 2019 met een on-premise versie. De ontwikkelrichting van Microsoft is echter richting Office365 en een toekomstige versie van de add-in met nieuwe functionaliteit zal dan ook hierop gebaseerd worden.

IBM Domino server

10.0.1FP3

Domino versie 10.0.1 is vereist.

Browser instellingen

Er gelden enkele vereisten aan de browserinstellingen:

Compatibliteitsmodus: wordt niet ondersteund!
Deze instelling wordt vaak geforceerd op intranets / internetsites die aangegeven staan bij Instellingen voor compatibiliteitsweergave. Zie:

Internet-Explorer-instellingen-compatibiliteitsmodus

Vertrouwde site moet ingesteld staan voor AuditCase. Zie:

Internet-Explorer-instellingen-vertrouwde-websites

Proxysettings: Mocht er een proxyserver gebruikt worden dan is het belangrijk dat AuditCase hierin uitgezonderd wordt.

Dymo label writer

8.6.2

Deze label writer kan worden gebruikt voor het afdrukken van labels in AuditCase. Deze is optioneel en wordt ondersteund door alle browsers.

Hier meer informatie over de configuratie:
https://changetocomm.zendesk.com/hc/nl/articles/204415811-Labels-dymo-afdrukken-in-AuditCase

AuditCase gebruikt binnen een Citrix / Terminal Server omgeving kan geen gebruik maken van Dymo printers als gevolg van beperkingen van het Citrix / Terminal Server platform.

Outlook

Add-in

Outlook

Outlook Web

Zie installatie: Outlook add-in installatie

Zie beperkingen: Bekende beperkingen invoegtoepassing

De huidige versie versie werkt met Office 2016 en 2019 met een on-premise versie. De ontwikkelrichting van Microsoft is echter richting Office365 en een toekomstige versie van de add-in met nieuwe functionaliteit zal dan ook hierop gebaseerd worden.

Domino directory links

Domino directory links worden niet ondersteund. Hiervoor kan windows symbolic link worden ingezet.

Databases die worden ingeladen via een .dir text bestand op de IBM Domino server werken niet goed.

De IBM server bevat een bug waardoor onze code daar niet goed mee kan werken.

Hardware Scherm van werkstation.

Er is geen minimale schermgrootte opgegeven voor AuditCase. Het is bekend dat kleinere schermen soms problemen hebben met het "Deelbare link ophalen". Zie ook onderin dit artikel.

Uitzoomen of browser maximaliseren kan dan een oplossing zijn.

Updates en installatie van nieuwe versies van AuditCase

Volgens contract wordt er twee keer per jaar de laatst beschikbare versie van AuditCase geïnstalleerd. Dit gebeurd op vooraf bepaalde data, die ruim op tijd worden gemeld aan de applicatiebeheerder(s).  Deze datum, altijd een vrijdag, staat vast in verband met de regelmaat waarmee nieuwe releases worden gebouwd.

Overzicht Domino versies en AuditCase versies

IBM Domino versie   Vereist vanaf AuditCase:
Domino 10.0.1FP3  Versie 11.5 en hoger

Met betrekking tot het operating systeem van de server hanteren we de versie die ondersteund wordt door IBM met bijbehorende Domino versie (momenteel actueel = Windows Server 2016 / 2019):

https://www.ibm.com/software/reports/compatibility/clarity-reports/report/html/softwareReqsForProduct?deliverableId=FA0CC620A78C11E6B42450D999E6A1C4&osPlatforms=Windows&duComponentIds=S002|S005|S004|S001|S003|M006

https://www.ibm.com/software/reports/compatibility/clarity-reports/report/html/osForProduct?deliverableId=FCFFAE30C19611E88857DCC2171712A1#osFamily-3