Een goede ticket voor een snelle afhandeling

Iedereen heeft als grote wens om snel de goede oplossing voor zijn/haar probleem te krijgen. Soms weet je de oplossing zelf, soms moet je het aan je leverancier vragen.

Wij willen zo snel mogelijk je supportvraag beantwoorden en daar zo min mogelijk tijd aan besteden. Tegelijkertijd willen we ook een zo hoog mogelijke klanttevredenheid halen.

Als we het samen goed doen dan geldt: 1 + 1 = 3

Want de belangen van iedereen zijn uiteindelijk hetzelfde!

Om het eindresultaat te bereiken is het belangrijk dat er goed gestart wordt.
Hier begint het al: een goede start is het halve werk.

Een goede supportvraag bevat:

• Maximaal 1 melding per ticket. Verzameltickets leiden altijd tot vertraging en verwarring.
  • Wat is de (fout)melding?
  • Een uitgebreide beschrijving (bij voorkeur met schermafdrukken) van de situatie wat er gebeurd, zodanig dat de supportmedewerker die de call in behandeling gaat nemen het zelf kan naspelen.
  • Indien mogelijk een schermafdruk waar de (fout)melding duidelijk zichtbaar op te lezen is.
  • Als er schermafdrukken bij te voegen zijn, dan graag van het hele scherm, omdat er vaak relevante technische informatie op verstopt staat.
  • Welke gebruiker of gebruikers betreft de supportvraag (graag met achternaam, want we kennen niet al jullie gebruikers bij voornaam)?
  • Welke klant gaat het om (bij voorkeur klantnummer)?
  • Welk document gaat het om?
  • Indien relevant: Welke internet browser wordt gebruikt?

Des te meer informatie, des te groter de kans op een snelle afhandeling van de supportvraag.

Maar ook bij voorkeur niet:

• Een Word document met schermafdrukken;
  • Een Word document met een beschrijving;
  • Een onduidelijke supportvraag ("hij doet het niet...")