E-mail beantwoorden / doorsturen via AuditCase

Vanaf versie 8.3 is het mogelijk om met de Outlook invoegtoepassing een e-mail te beantwoorden of door te sturen. Hiervoor is het wel nodig om de invoegtoepassing bij te werken. Zie hiervoor dit artikel voor meer informatie. Nadat de invoegtoepassing is bijgewerkt zullen er meer opties beschikbaar komen in Outlook.

In de web versie (Outlook 2016) ziet dat er als volgt uit:

In de desktop versie (Outlook 2016) ziet het er als volgt uit:

Kies de gewenste actie.

Nadat de actie is gestart kan er een klant gekozen of opgezocht worden in AuditCase. Vervolgens wordt AuditCase gestart en doorloopt u de stappen zoals hier beschreven waarna de e-mail wordt aangemaakt. Het starten van AuditCase gebeurd door middel van een 'dialoog'.

Dit dialoog blokkeert uw e-mail programma tijdelijk en wordt nadat u klaar bent automatisch weer gesloten. U kunt dit ook zelf doen door op het kruisje te klikken (uw e-mail is dan niet aangemaakt in AuditCase).

Als u op aanmaken klikt dan wordt automatisch de nieuwe e-mail voor u aangemaakt en gestart.

Nadat de e-mail is aangemaakt (en eventueel is verstuurd) drukt u op 'Terug' om terug te gaan naar Outlook. Het dialoog wordt dan automatisch gesloten en er wordt een categorie genaamd "AuditCase antwoord" of "AuditCase doorgestuurd" toegevoegd aan de e-mail die u heeft verwerkt**.

** Mochten beide acties op dezelfde mail zijn uitgevoerd dan is alleen de categorie van de laatste actie toegevoegd. Als de categorieën nog niet zijn aangemaakt in uw mailbox dan worden ze in een witte of transparant kleur weergegeven. Raadpleeg dit artikel over het toevoegen van categorieën zodat u ze zelf een kleur kunt geven.

Deze gehele functionaliteit werkt het beste als er gewerkt worden met Outlook 2016 of hoger. Deze functie werkt ook in Outlook 2013 maar een stuk minder mooi. Zo worden er aparte popups gestart (die tegengehouden kunnen worden door pop-up blockers) en is de integratie met de invoegtoepassing minder prettig voor gebruikers.

Wij bevelen dus ook aan om zo snel mogelijk te upgraden naar Office 2016 of hoger. Outlook en Office 2010 ondersteunen wij niet meer. Ook Microsoft ondersteunt deze versie alleen nog maar in extended support (tegen bijbetaling).