Lijstinvoer

In AuditCase is het mogelijk om op een eenvoudige manier enkele gegevens van geselecteerde prospects, klanten en relaties in batch aan te passen of taken aanmaken. Om dit te kunnen doen, open de relatie database via het menu AuditCase – Relatie.

Gegevens wijzigen:

1. Ga naar de module relatie.

2. Ga in het menu aan de linkerkant naar Selectie - Lijstinvoer:

3. Selecteer de gegevens die u wilt aanpassen of de persoon die u een taak wilt geven in het veld 'selectie'. U ziet direct een voorbeeld van alle klanten in de weergave eronder. Eventueel kunt u vanuit hier doorklikken op een klant of klikken op de regel om meer informatie te zien of een actie te starten:

4. (Optioneel) Selecteer het veld waarop u wil filteren in het veld 'filter'. Hier kunt u bijvoorbeeld alle gegevens van één vestiging of organisatie selecteren. Dan kiest u tot slot de waarde waarop u wilt selecteren.

5. Om de gewenste wijzigingen door te kunnen voeren, moet eerst één of meerdere klanten worden geselecteerd. Om alle klanten te kunnen selecteren (of deselecteren), kunt u gebruikmaken van de knop links van de actie knop. Wanneer het vinkje uit is worden er tot 50 klanten geselecteerd, wanneer hij aangevinkt is deselecteert u de klant.

6. Om wijzigingen te starten, kunt u klikken rechtsboven op acties en kiest u voor 'Wijzig gegevens'.

7. Er verschijnt een venster. In dit venster kunt u eerst een veld kiezen die aangepast moet worden op alle geselecteerde documenten. Vervolgens kunt u de juiste actie kiezen. De acties zijn:
    - Leeghalen
    - Vervangen
    - Toevoegen (alleen beschikbaar voor de velden die meer waarden kunnen hebben)
    - Verwijderen (alleen beschikbaar voor de velden die meer waarden kunnen hebben)

8. Nadat de actie keuze is gemaakt, kunt u de nieuwe waarde invullen.

9. Klikt u op de knop ‘Verder’ om de wijzigingen door te voeren op alle geselecteerde documenten.

Taak aanmaken:

1. Voert de stappen 1 t/m 4 uit van de "Gegevens wijzigen".

2. Om taken aan te maken, kunt u klikken rechtsboven op acties en kiest u voor 'Taak aanmaken'.

3. Er verschijnt een venster. In dit venster kunt een taak configuratie kiezen. Vervolgens klikt u op de knop ‘Verder’ om de taken voor alle geselecteerde klanten aan te maken.

De taak is nu aangemaakt. Wilt u ook weten hoe u periodieke taken kunt aanmaken bekijk dan het volgende artikel: Aanmaken taken voor opdrachten per periode